Kajfa na BAU 2017 Objavljeno: 01. 02. 2017 - 3:04

U razdoblju od 16. do 21. siječnja naša tvrtka izlagala je svoje proizvode na vodećem svjetskom stručnom sajmu za arhitekturu, građevinske materijale i sustave, BAU 2017 u Münchenu.

Naš štand na kojem smo predstavili dio svog zanimljivog i inovativnog proizvodnog asortimana s naglaskom na visokokvalitetnu energetski učinkovitu stolariju privukao je pozornost velikog broja posjetiocima iz cijelog svijeta. Svima su posebno bila interesantna naša nova ulazna vrata sa tradicionalnim hrvatskim motivima koja na jedinstven i dizajnerski atraktivan način spajaju moderan dizajn sa tradicionalnim vrijednostima.


kajfa na Bau

Posjetitelji su također mogli vidjeti inovacije u sustavu profila koje naša tvrtka u suradnji s partnerima iz njemačke tvrtke Gealan nudi svojim kupcima poput sustava STV (Statische-Trocken-Verglasung) koji označava način lijepljenja stakla s profilom krila sa specijalnom samoljepljivom trakom čime se čvrstoća stakla prenosi na krilo čineći tako sustav stabilnijim, poboljšanju toplinske izolacije korištenjem IKD pjene, Gecco sustavu prozračivanja itd.

Osim mnogobrojnih gostiju i posjetioca, štandove devet hrvatskih tvrtki koje su izlagali prvi put pod okriljem Hrvatske gospodarske komore posjetili su predstavnici HGK-a predvođeni predsjednikom g. Lukom Burilovićem te generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu g. Petar Uzorinac. Gospodin Burilović izrazio je zadovoljstvo brojem hrvatskih izlagača, kojih je na ovogodišnjem sajmu bilo rekordnih 19, naglasivši kako je taj broj hrvatskih tvrtki na ovakvom sajmu znak da se stvari u graditeljstvu i proizvodnji građevnih materijala polako kreću nabolje, dodavši kako će HGK ubuduće dodatno unaprjeđivati i povećavati prostor na sajmu, a sve sa ciljem dugoročne afirmacije hrvatskih tvrtki u inozemstvu.

 


Bau 2017

Sajam je ove godine okupio 2,120 izlagača iz 45 države, a posjetilo ga je preko 250 000 posjetitelja, od čega rekordnih 80 000 iz inozemstva. Na 185.000 četvornih metara izložbenog prostora predstavljena su različita arhitektonska rješenja, materijali i sustavi za komercijalne i stambene izvedbe te interijere, bilo da je riječ o novoj gradnji ili o modernizaciji i renoviranju.

Sam sajam, organizatori su koncipirali oko četiri ključne teme: Inteligentne fasade, Digitalno planiranje, Gradnja i pogon, Povezivanje zgrada te Gradnja i život u 2020. godini.

Ovogodišnji BAU, osim standardne ponude sajma posjetiocima je ponudio i brojne zanimljivosti, poput komplementarnih foruma, izložaba kao što je „Duga noć arhitekture“ koja je omogućila razgledanje 70 upečatljivih zgrada uobičajeno nedostupnih javnosti itd.

Za našu tvrtku BAU 2017. je bio uspješan te očekujemo daljnji rast naše prisutnosti na stranim tržištima, prvenstveno na njemačkom te otvaranje i širenje i u druge države. Sajam nam je pružio jedinstvenu priliku da i u inozemstvu prezentiramo ono što radimo, uspostavimo mnoge nove poslovne kontakte, da razmijenimo iskustva sa kolegama iz struke, kao i mogućnost uvida u nove tehnologije i znanja u našem području rada.

kajfa na Bau 2017

BAU 2017 je završio, a mi možemo samo još reći - vidimo se u Münchenu i u siječnju 2019. godine na BAU 2019!

Galerija slika

  Aktualnosti - Sve

IZDVOJENO