Komarnici - idealna zaštita od dosadnih insekata

Proljeće, ljeto i početak jeseni mnogima predstavljaju najljepši dio godine. No, uživanje u lijepim danima često kvare komarci, muhe i ostali dosadni insekti koji ulaze u vaše domove.

Ipak, rješenje postoji! Mreže protiv insekata (komarnici) su osmišljeni upravo kako biste im stali na kraj. S našim komarnicima možete ostavljati otvorene prozore ili vrata koliko god želite, a oni garantiraju da ništa osim svježeg zraka neće proći kroz njih.

Komarnici kao idealno rješenje za zaštitu od insekata

Komarnici predstavljaju jednostavno i funkcionalno rješenje za učinkovito sprječavanje ulaska komaraca i ostalih insekata u prostorije. Prikladni su i za stambene i za poslovne prostore, gdje god postoji potreba za zaštitom od insekata uz nesmetan prolazak zraka kroz otvorene prozore ili vrata.

Također oni su i s ekološkog stajališta najprihvatljiviji rješenje jer ne sadrže nikakva kemijska sredstva poput drugih preparata. Pozdravite se tako od raznih sprejeva i utikača protiv tih nesnosnih nametnika jer vam više ne trebaju – komarnici Vam garantiraju da će insekti ostati gdje im je i mjesto, izvan Vašeg boravišnog prostora!

Brojne su prednosti komarnika

Komarnici imaju mnogobrojne prednosti, a neke od njih su: osiguravanje univerzalne zaštite od svih vrsta insekata, moguće ih je montirati samostalno ili ugraditi u vanjska sjenila (mogu biti integrirani s roletama ili griljama), postoje različite izvedbe (rolo, fiksni, klizni), omogućuju slobodan protok svježeg zraka, jer prozori i vrata mogu biti otvoreni bez straha od ulaska insekata, jednostavni su za montažu , demontažu i održavanje, ne ograničavaju pogled kroz prozor, mrežica je UV stabilna, otporni su na prohrđavanje i vremenske utjecaje.

Isto tako, u prilog tvrdnji da je riječ o najboljoj zaštiti od insekata sigurno ide i činjenica da su komarnici trajno rješenje problema sa insektima te je to njihova velika prednost. Bacanju novaca na različite preparate protiv komaraca, muha i ostalih nametnika time je došao kraj što je zasigurno sjajna vijest za Vaš kućni budžet.

Različite vrste komarnika

U našoj ponudi nudimo Vam nekoliko tipova komarnika koji se izrađuju točno po vašoj mjeri za svaki prozor i/ili vrata,te ih je zahvaljujući raznim dimenzijama i različitim načinima montaže moguće prilagoditi različitim potrebama naših kupaca.

Komarnici standardno dolaze u bijeloj i smeđoj boji, a moguće ih je i obojiti u željenu boju RAL karte što može dodatno uljepšati Vaš dom.

Vrste komarnika:

• fiksni komarnici
• rolo komarnik
• integrirani rolo komarnik
• američka vrata komarnik
• klizni komarnici
• plisse komarnici
• pietta komarnici

Fiksni komarnici

Fiksni komarnici predstavljaju najjednostavnije rješenje za zaštitu od neželjenih insekata s najpovoljnijom cijenom. Prikladni su za postavljanje na prozore kroz koje nije potrebno pristupati vanjskoj prozorskoj klupčici. Odlikuje ih dug životni vijek i jednostavna montaža te demontaža.

Proizvodi se kao okvir od ALU profila u koji se umeće gotovo nevidljiva mreža od staklenih vlakana koja je je otporna na vanjske vremenske utjecaje, minimalno smanjuje protok zraka i za okvir je pričvršćena gumiranom cijevi. Na okvir prozora pričvršćuje se pomoću posebnih držača, te se može po potrebi skinuti te kasnije ponovno jednostavno vratiti. To je posebno pogodno za potrebe čišćenja ili ako ih želite skinuti kada vam nisu potrebni. Iznimno su jednostavni za održavanje – alu okvir komarnika i mrežica se samo obriše vlažnom krpicom bez upotrebe agresivnih sredstava za čišćenje.


Okviri su standardno bojani u bijelu i smeđu boju, a moguće ih je i obojiti u željenu boju RAL karte.

Rolo komarnici

Rolo komarnik, zbog svojih karakteristika i mogućnosti ugradnje na različite tipove stolarije, predstavlja često upotrebljavan i vrlo trajan sustav za zaštitu od insekata. Oni predstavljaju odlično rješenje ukoliko želite fleksibilnost te trebate imati pristup nečemu s vanjske strane prozora, primjerice cvijeću. Također, moguće ga je ugraditi i na vrata.

Dizanje i spuštanje iznimno je jednostavno, pri čemu se mreža vertikalno pomiče po vodilicama i navija se na cijev, montiranu u aluminijskom ormariću. Vodilice i ormarići napravljeni su od visokokvalitetnoga ekstrudiranog aluminija, dok se mreža komarnika sastoji se od posebnih staklenih vlakana i otporna je na sve vremenske uvjete.

Ugradnja je također jednostavna i zahtijeva vrlo malo prostora, a mogu se ugrađivati prilikom ugradnje novoga PVC prozora ili naknadno na prozore i vrata.

Integrirani rolo komarnici

Integrirani rolo komarnik ugrađuje se u kutiju rolete. Može se ugraditi u nadprozorsku PVC kutiju rolete i predprozorsku – vanjsku ALU kutiju rolete. Njihova je glavna prednost da istovremeno pružaju zaštitu od neželjenih insekata i mogućnost zasjenjivanja prostora.

Kod integriranih komarnika mrežica komarnika s oprugom se nalazi u kutiji rolete. Integrirani komarnik dijeli vodilicu s roletom, odnosno vodilica rolete ima dva utora – za lamele rolete i za komarnik. Mreža komarnika nalazi se između sjenila i prozora, što sprječava izravan vanjski utjecaj na mrežu i tako produžava životni vijek komarnika.

Upravljanje integriranim komarnicima je vrlo jednostavno, „klik” sustavom spuštanja i dizanja. Mrežica rolo komarnika se lagano vertikalno spušta i diže, a kada je komarnik dignut u cijelosti je skriven u roletnu kutiju te je potpuno nevidljiv.

Američka vrata komarnik

Američka vrata imaju jednak sistem otvaranja kao i vrata, zato su posebno pogodni za prolaze koji se često upotrebljavaju. Komarnici su opremljeni sistemom za automatsko privlačenje i magnetom za zatvaranje, koji se brine da ostane zatvoren i prilikom vjetra i/ili propuha.

Okvir komarnika izrađen je iz visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija, koji garantira trajnost vaše investicije. U okvir je gumiranom cijevi pričvršćena gotovo nevidljiva plastificirana mreža od staklenih vlakana koje garantiraju stabilnost, optimalnu napetost i otpornost na vremenske prilike. U visini otvaranja nalazi se poprečni profil s ručkom, koji sprječava dodirivanje i oštećivanje mreže.

Klizni komarnici

Klizni komarnici idealna su zaštita od insekata za veće staklene površine, poput vrata na balkonima i terasama te panoramskih staklenih stijena. To su posebna po mjeri izrađena klizna vrata većih dimenzija, vrlo jednostavna za upravljanje - komarnik se kliže po vodilicama kada ga gurnete u stranu. Otvaranje i zatvaranje je moguće s unutarnje i vanjske strane.

Osim što predstavljaju funkcionalno rješenje u borbi protiv dosadnih nametnika, klizni komarnici jako su i praktični jer zauzimaju vrlo malo prostora.

Sastavljeni su od aluminijskog profila, mreže i aluminijskih vodilica po kojima se vodoravno pomiče.

Plisse komarnici

Plisirani komarnici su novija vrsta komarnika. Njihove su prednosti jednostavna upotreba, izdržljivost te jednostavno čišćenje i održavanje. Najčešće ga upotrebljavamo za zatvaranje većih otvora, poput širih vrata, kliznih vrata i slično. Sastavljen je od profila načinjenog od aluminija, izdržljivog mehanizma i plisirane (naborane) mreže.

Upravljanje plisse komarnicima je vrlo jednostavno. U zatvorenom položaju mreža je skrivena u kutiji komarnika. Otvara se laganim bočnim razvlačenjem, a otvaranje i zatvaranje je moguće sa vanjske i unutarnje strane. Kod otvaranja, odnosno zatvaranja možemo je lagano zaustaviti u bilo kojem položaju. Plisse komarnici nemaju povratni mehanizam, što ostavlja mogućnost lakog korištenje i od strane djece.

Također njihova bitna karakteristika je i vrlo nizak prag na prolazu što omogućuje bezbrižno hodanje što ga čini odličnim rješenjem za izlaze na terase ili balkone.

Izvedbe plisse komarnika su različite. Mogu biti jednodijelni za manje i dvodijelni za veće širine vrata. Jednodijelni se plisirani komarnik može zatvarati s lijeve ili s desne strane, a dvodijelni se sustav pri zatvaranju u sredini pričvršćuje magnetom po cijeloj visini.

Pietta komarnici

Pietta komarnici namjenjeni su prije svega za zaštitu od insekata za prolaze na balkon ili terasu. Za razliku od komarnika Plisse, imaju donju vodilicu.

Mogu biti jednokrilni i dvokrilni, a otvaranje i zatvaranje je moguće sa vanjske i unutarnje strane. Mrežica komarnika se složi u paket i otvara se kao harmonika. Pietta komarnik se može ugraditi na sve vrste vrata i za njih nije potrebno puno prostora. Moguće je ostaviti ga otvorenim u bilo kojem položaju.

Mrežica komarnika je izrađena iz naborane i na spoju varene tkanine iz polipropilena te se ne trga i lako se čisti s vodom.

Kao i kod plisse komarnika, rad Pietta komarnika se ne zasniva na povratnom mehanizmu, tako da je vrlo lagan za otvaranje i zatvaranje.

Galerija slika

  Proizvodi - Sve

IZDVOJENO