Ugradnja PVC stolarije

Kada je riječ o stolariji, ugradnja same stolarije je jedan od važnijih elemenata koji se moraju poštivati da bi PVC stolarija u konačnoj izvedbi bila funkcionalna i dugotrajna. Odličnu zvučnu, toplinsku izolaciju i hermetičnost ugrađenog prozora tako postižemo samo s pravilnom i kvalitetnom ugradnjom. Ujedno, pravilna ugradnja stolarije onemogućuje prodor prašine, vlage ili vode između prozora i zidarskog otvora.

Stručnom ugradnjom do energetski efikasnog proizvoda

PVC stolarija u našem proizvodnom pogonu izrađena je od PVC profila vrhunske kvalitete i sa velikom preciznošću, a isto tako koristimo i prvoklasne okove. Stručnom ugradnjom se dalje postiže konačan i ciljani efekt, a to je dugovječan i kvalitetan energetski efikasan proizvod.

Naši montažeri proizvedenu stolariju ugrađuju na stručan i profesionalan način, a glavni cilj nam je zadovoljstvo naših klijenata. Sve radove radimo sa prikladnom zaštitom prostora te prostor ostavljamo uredan. Također, naša ponuda može uključivati i završne radove ugradnje (obrada špaleta do bojanja).

Proces ugradnje

Od iznimne je važnosti da se stolarija postavi precizno centrirano vodoravno i horizontalno kod same montaže, jer inače se može dogoditi da se prozori "sami od sebe" otvaraju, da vanjske klupčice nemaju dovoljnu kosinu prema van kako bi voda otjecala (iznimka su ulazna vrata-gledanje unutarnje i vanjske strane vertikale štokova ne mora strogo biti unutar vrijednosti labele ako vratno krilo ne priliježe dobro uz dovratnik).

Građevinski otvor uvijek je nešto veći nego sam okvir stolarije iz razloga što se taj prazan prostor popunjava pjenom čime se postiže odlična toplinska i zvučna izolacija. Kada je primjerice riječ o prozoru, građevinski otvor u koji se ugrađuje prozor mora biti za 1,5 do 2 cm veći od veličine samog prozora. Ovi razmaci bitni su kako bi ih mogli ispuniti pjenom i time omogućili kvalitetnu izolaciju. U slučaju da veličina prozora spram veličine građevinskog otvora nije dobro određena ili da prozor nije dobro centriran i pravilno pričvršćen uslijed toplinskih diletacija može doći do funkcionalnih problema s prozorom – poteškoća kod otvaranja/zatvaranja ili u drastičnim slučajevima do pucanja doprozornika. Treba znati da bijeli PVC profil ima toplinsko rastezanje kod temp. -30oC do +50oC od 1,6 mm/1m, dok PVC profil u boji ima toplinsko rastezanje kod temp. -30oC do +50oC od 2,4 mm/1m.

Prije same ugradnje sa okvira stolarije skidaju se krila te se okvir smješta u za to pripremljeni otvor. Okvir se zatim, ukoliko je potrebno, učvršćuje drvenim „kajlama“ te se pristupa pričvršćivanju samog okvira za zid turbo vijcima direktno kroz okvir, te u nekim slučajevima uz pomoć metalnih ankera. Na vijke se stavljaju ukrasne kapice koje ujednačuju boju između stolarije i mjesta na kojima stoji vijak. Prazan prostor između okvira stolarije i zida se popunjava sa ekspanzijskom brtvećom masom (poliuretanskom pjenom) čime se postiže kvalitetna zvučna i termička izolacija.

Nakon montaže okvira ponovno se stavlja krilo na okvir, vrši se kontrola postavljenih elemenata te ukoliko je potrebno radi se naknadno fino namještanje krila.

Također, kako bi se onemogućio prodor prašine, vlage ili vode između prozora i zidarskog otvora, preporuča se  zapunjavanje proreza silikonskim kitovima visoke kvalitete, postojanosti i opstojnosti kod različitih temperatura, jer moraju omogućiti sigurno brtvljenje i dovoljno rastezanje kako ne bi puknuli kod toplinskih rastezanja prozora.

Pored opisane klasične montaže, u našoj ponudi moguća je i tzv. RAL montaža koja se zasniva na primjeni najsuvremenijih tehnologija prilikom ugradnje fasadne stolarije u cilju uštede energije i spriječavanja negativnih posljedica pojave vlage.

Birajte pametno

Imajte na umu da kvalitetna montaža može doprinijeti boljoj funkciji relativno lošeg prozora, dok loša ugradnja može imati negativne posljedice na funkcionalnost kvalitetnog prozora te može dovesti do nepotrebnih troškova.

Naše dvadesetogodišnje iskustvo i na desetine tisuća ugrađenih kvadrata stolarije jamac su da je Kajfa proizvodnja PVC stolarije d.o.o. pravi izbor i za Vas!

Galerija slika

Prethodni
  RAL Ugradnja
  Usluge - Sve

IZDVOJENO