Proces proizvodnje

Priprema proizvodnje

Proces proizvodnje PVC stolarije Kajfa odvija se u našem suvremenom prodajno-proizvodnom objektu u Stupniku. Proces započinje savjetovanjem o pogodnoj vrsti proizvoda za Vaš objekt i točnim izmjerama. Nakon toga, pristupa se izradi radnog naloga, koji je specifičan za svakog kupca posebno i u kojem su detaljno specificirane karakteristike konačnog proizvoda. Digitalni se radni nalozi šalju u proizvodnu halu na automatsku pilu gdje slijedi obrada PVC profila.

Rezanje profila

Profil se kroji odnosno reže na temelju dimenzija unesenih u računalo. Elementi radnog naloga pojavljuju se na ekranu na pili, a iz printera u sklopu pile izlaze etikete za svaki pojedini profil. Prema bar kodu za svaki pojedini profil, pila automatski određuje i reže duljinu profila, nakon čega se na profil lijepi etiketa koja sadrži sve podatke potrebne za daljnju obradu prizvoda.

Obrada profila

Nakon rezanja profila, u svaki dio se umeću željezne konstrukcije (pocinčani čelik) koje ih čine stabilnim i čvrstima.
Proizvod tada ulazi u kompjuterizirani obradni centar koji na osnovu karakteristika svakog pojedinog radnog naloga unesenog u računala prepoznaje te karakteristike i obavlja radnje na profilu: bušenje rupa za prihvatne pločice, bušenje rupa za spojnice, bušenje odvoda vode i bušenje rupa za ugradnju prozvoda.

Varenje profila

Nakon što svi dijelovi profila prođu obradni cenar, slijedi proces zavarivanja i čišćenja gdje se formira konačan proizvod. Obrađeni profili stavljaju na dvoglavu varilicu gdje se kod varenja ostvaruje stopostotna površina kontakta, što garantira idealan odnos krila i okvira.

Čišćenje vara

Poslije varenja slijedi fina obrada profila gdje se sastavljeni prozori ili vrata stavljaju na čistilicu vara i obrađuju se uglovi profila.

Okivanje

Tako obrađen profil ide u ruke stručnih radnika naše tvrtke koji na PVC stolariju postavljaju okove. Koristimo Winkhaus sustav okova, koji omogućuju visoku razinu fleksibilnosti uporabe naše PVC stolarije i ispunjavaju najviše sigurnosne zahtjeve.

Ostakljivanje

Kada se završi okivanje slijedi ostakljivanje i završetak proizvodnog procesa. Prozori i vrata se postavljaju u specijalnu pneumatsku prešu na kojoj se ostakljuju te se izvršava završna kontrola PVC proizvoda.

Specifičnosti pojedine proizvodnje

Na posebnim radnim mjestima izrađuju se ulazna PVC vrata, grilje, zimski vrtovi, lučni i kosi elementi i kutije roleta sa i bez komarnika.

Izrada ulaznih vrata složenija je nego izrada prozora, a zbog specifičnosti prolaze odvojeno kroz obradni centar, varenje i čišćenje. U vrata se ugrađuju brave, protuprovalni okov i spojnice velike nosivosti, iznimne izdržljivosti i kvalitete. Na kraju procesa vrata također završe na stolu za ostakljivanje gdje prolaze kontrolu prilikom koje se ubacuje staklo, dekorativni paneli, ukrasni vitraji i sl., sve po želji svakog pojedinog kupca.

Gotovi proizvodi skladište se na za to predviđeno mjesto sve do trenutka isporuke klijentu prema unaprijed dogovorenim terminima isporuke. Ugradnju proizvedene PVC stolarije obavlja stručna ekipa naših montera specijalno obučenih za pravilnu i stručnu ugradnju stolarije.

Galerija slika

  O nama - Sve

IZDVOJENO