Objavljeno: 14. 04. 2017 - 11:49

U okviru sajma Graditeljstvo - 40. međunarodni sajam građenja i opremanja koji se održao od 4 -7. travnja 2017. u Zagrebu na Zagrebačkom Velesajmu, u četvrtak 6. travnja u Kongresnom centru Velesajma održan je stručni skup „Zelena gradnja – zelena energija” na kojem je svoje izlaganje imala i naša tvrtka s temom „Pogled za prirodu – prozori i vrata“.

Izlaganje je održao voditelj prodaje Antun Hrvoje Bulić koji je prisutne upoznao s djelatnostima naše tvrtke, stanjem i standardima na današnjem tržištu PVC stolarije te prije svega sa dijelom našeg zanimljivog i inovativnog proizvodnog asortimana s naglaskom na visokokvalitetnu energetski učinkovitu stolariju.

Pogled za prirodu – prozori i vrata

Organizatori ovog dvodnevnog stručnog skupa (6.-7. travnja) na kojem se moglo čuti i vidjeti mnogo interesantnih i edukativnih izlaganja iz područja ekološke gradnje, bio-prirodne gradnje, zelene gradnje, energetske učinkovitosti, arhitekture i gradnje ekološkim i prirodnim materijalima bili su projekt „Domus Croata“ i projekt „Zeleno Sunce“.

Pogled za prirodu – prozori i vrata

Energetska učinkovitost postaje sve važnija

Ovaj stručni skup organiziran je u vremenima kada se zbog sve viših cijena energenata kao i globalnih klimatskih promjena počinje puno više promišljati o našim energetskim potrošačkim navikama. S obzirom da upravo zgrade troše oko 40% od ukupne potrošnje energije i odgovorne su za 36% emisija ugljičnog dioksida, energetski učinkovite stambene zgrade i kuće postaju sve zanimljivije, a pojmovi poput energetske učinkovitosti, zelene i održive gradnje, obnovljivih izvora energije postaju sve aktualniji.

Energetska učinkovitost, pojednostavljeno znači, upotrijebiti manju količinu energije za obavljanje iste funkcije, bilo da se radi o grijanju ili hlađenju prostora. Kada uzmemo u obzir činjenicu kako je stolarija najdinamičniji dio vanjske ovojnice zgrade, koji istovremeno djeluje kao prijemnik koji propušta sunčevu energiju u prostor i kao zaštita od vanjskih utjecaja i toplinskih gubitaka, važnost izbora kvalitetne, energetske učinkovite stolarije dobiva na još većoj važnosti.

Energetska učinkovitost postaje sve važnija

Zašto odabrati PVC stolariju

Više od polovice svih prozora ugrađenih u Hrvatskoj su proizvedeni od PVC-a. To je uglavnom zbog njihove izvanredne energetske učinkovitosti, visoke kvalitete, raznovrsnosti boja, jednostavne njege i dugovječnosti.

Također, zahvaljujući već spomenutoj dugotrajnosti korištenja i visokom stupnju energetske učinkovitosti te 100% recikliranju, PVC stolarija se nalazi na vrhu u analizama eko bilance i ekološke učinkovitosti. PVC stolarija, dakle, pokazuje visoki stupanj ekološke svijesti i održivog razvoja tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. U usporedbi s drugim prozorima, PVC prozori postižu najbolje vrijednosti u smislu potrošnje energije i emisije CO2.

PVC stolarija

Zbog svega navedenog izborom kvalitetne PVC stolarije osim što možete smanjiti troškove grijanja i tako uštedjeti novac ujedno smanjujete emisiju CO2 i pomažete u očuvanju okoliša, a upravo je podizanje svijesti o važnosti smanjenja štetnih utjecaja na okoliš bio jedan od ciljeva ovog stručnog skupa na kojem nam je bilo zadovoljstvo sudjelovati.

  Aktualnosti - Sve

IZDVOJENO