Objavljeno: 15. 05. 2017 - 3:43

U srijedu, 10. svibnja na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u okviru 8. Zagrebačkog energetskog tjedna održan je, već tradicionalno, cjelodnevni seminar „Energetski dan Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta“ u sklopu kojeg je i naša tvrtka imala svoje izlaganje s temom „Energetski učinkoviti prozori i vrata“.

Kajfa na 8. Zagrebačkom energetskom tjednu

Voditelj prodaje Antun Hrvoje Bulić u svom izlaganju prisutne je upoznao sa standardima na današnjem tržištu građevinske stolarije te sa dijelom našeg proizvodnog asortimana koji se temelji na visokokvalitetnoj i energetsko učinkovitoj PVC stolariji. Predstavljene su i inovacije u sustavu profila koje naša tvrtka u suradnji s partnerima iz njemačke tvrtke Gealan već neko vrijeme nudi svojim kupcima poput sustava STV (Statische-Trocken-Verglasung) koji označava način lijepljenja stakla s profilom krila sa specijalnom samoljepljivom trakom čime se čvrstoća stakla prenosi na krilo čineći tako sustav stabilnijim, poboljšanju toplinske izolacije korištenjem IKD pjene, Gecco sustavu prozračivanja, sustavu akrilnih boja (acrylcolor) te novog prozorskom sustavu Gealan Kubus namijenjenog modernim niskoenergetskim kućama i objektima koji zahtijevaju velike staklene površine sa većom prolaznosti dnevnog svjetla.

Kajfa na 8. Zagrebačkom energetskom tjednu

Također gospodin Bulić naglasio je i važnost kvalitetne i stručno odrađene ugradnje same stolarije jer neispravna ugradnja može znatno pokvariti termičke karakteristike i zrakotjesnost, tj. negativno utjecati na energetsku učinkovitost PVC prozora i vrata.

Kajfa na 8. Zagrebačkom energetskom tjednu

Organizator seminara je Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Građevinskim fakultetom, a otvorili su ga kratkim pozdravnim govorima moderator skupa gospodin Ljubomir Miščević, profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, voditelj EU projekata AF i konzorcija Pasivna kuća Hrvatska te dekan Arhitektonskog fakulteta gospodin Kruno Šmit.

Kajfa na 8. Zagrebačkom energetskom tjednu

Sam cjelodnevni seminar obilovao je bogatim i zanimljivim programom koji je uključivao predavanja stručnjaka o najnovijim temama u području energetski učinkovite i održive arhitekture novogradnje i obnove, prezentacije projekta i ostvarenja, novih energetski učinkovitih proizvoda za graditeljstvo te otvorenje izložbe i prezentacije radova međunarodnog studentskog natječaja Saint-Gobain, Isover, Urbana regeneracija na lokaciji u Madridu.

Kajfa na 8. Zagrebačkom energetskom tjednu

Ekonomska i ekološka prednost kvalitetne PVC stolarije

Energetska učinkovitost je danas sve aktualnija i važnija tema, te se podizanjem svijesti o njezinoj važnosti sve više posvećuje pažnja energetskim gubicima objekta. Istraživanja pokazuju da se preko prozorskih površina gubi čak i do 50% ukupne energije objekta. Do toplinskih gubitaka dolazi uslijed kondukcije – prijenosa topline kroz materijal prozora i uslijed ventilacije – strujanja zraka kroz otvoren ili zatvoren prozor.

Uzimajući u obzir ovakve podatke važnost posvećivanja pažnje prozorima nužan je preduvjet kada je u pitanju energetska efikasnost objekta. PVC je visoko kvalitetni materijal koji zbog svojih odličnih termoizolacijskih svojstava i relativno povoljne cijene nema premca u izradi energetski učinkovite i isplative stolarije.

Odabirom PVC prozora iz sustava profila Kajfa S9000 STV dobit ćete proizvod koji objedinjuje vrhunsku toplinsku i zvučnu izolaciju, protuprovalnu zaštitu, jednostavno održavanje i moderan dizajn. Isto tako, kao posljedica ugradnje istih vaši energetski troškovi će se uvelike smanjiti, a zbog smanjenja emisija CO2 ujedno i doprinosite očuvanju okoliša.

Kajfa na 8. Zagrebačkom energetskom tjednu


Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!

Inače, ovogodišnji Zagrebački energetski tjedan održao se od 08. do 13. svibnja na brojnim lokacijama grada Zagreba pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, i u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba.

Kajfa na 8. Zagrebačkom energetskom tjednu

Noseći snažnu i upečatljivu poruku „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“ Zagrebački energetski tjedan već osmu godinu zaredom imao je za cilj uključivanje i umrežavanje svih generacija i dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Njegov bogat program uključio je niz međunarodnih konferencija, predavanja i radionica na temu energije i zaštite okoliša, mogućnostima raspolaganja i upravljanja vlastitim prirodnim resursima, posljedicama i borbi protiv globalnog zatopljenja, racionalnom korištenju energije, primjeni mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva, razvoju i primjeni novih tehnologija, aplikacija na natječaje EU, mogućnostima gospodarskog razvoja i financiranja projekata.

Galerija slika

  Aktualnosti - Sve

IZDVOJENO