Objavljeno: 23. 05. 2017 - 1:16

Održivo korištenje energije, poboljšanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisije stakleničkih plinova sve su važniji prioriteti u području građevinskog sektora. U Republici Hrvatskoj, osim energetske obnove obiteljskih kuća i stambenih zgrada, prepoznata je velika potreba za energetskom obnovom javnih zgrada, a posebno javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Bolji uvjeti za sve u školi

Jedna od škola koja se u sklopu projekta ZagEE obnavlja je i Osnovna škola Ivana Mažuranića u zagrebačkoj Dubravi u čijoj obnovi sudjeluje i naša tvrtka na zamjeni stare i energetski neučinkovite drvene stolarije novom, kvalitetnom energetski učinkovitom PVC stolarijom.

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE IVANA MAŽURANIĆA

Naša tvrtka prozore i vrata proizvodi sa najnovijim sustavom profila Njemačkog proizvođača Gealan - Kajfa S9000 koji zadovoljava sve standarde za ugradnju na niskoenergetske i pasivne objekte te smo kao takvi i prepoznati kao partneri na raznim programima energetske obnove, bilo višestambenih zgrada bilo obiteljskih kuća.Osnovna škola Ivana Mažuranića izgrađena je 1948. godina i pripada energetskom razredu E te je već duže vrijeme postajala potreba za njenom obnovom koja će osigurati znatne uštede za energente, ali i dati puno bolje uvjete za nastavu za njezine mnogobrojne korisnike. Završetak obnove planiran je za kraj lipnja, te će tako djeca tog zagrebačkog kvarta od nove školske godine moći uživati u svojoj vizualno atraktivnijoj i energetski učinkovitoj školi, te smo ponosni što je i naša tvrtka dio ovom hvalevrijednog projekta.

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE IVANA MAŽURANIĆA

Projekt ZagEE

Kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad podržava se ostvarenje energetskih ušteda primjenom ekonomski opravdanih, energetski učinkovitih tehnologija i mjera na objektima u vlasništvu Grada Zagreba, različitih namjena:
Projekt ZagEE

  • 3 zgrade gradske uprave;
  • 15 zgrada osnovnih škola;
  • 7 zgrada srednjih škola;
  • 36 zgrada dječjih vrtića;
  • 6 zgrada domova za starije i nemoćne;
  • 3 zgrade domova zdravlja;
  • 17 zgrada mjesne samouprave te
  • modernizaciju 3000 rasvjetnih tijela javne rasvjete LED rasvjetnim tijelima s kontrolnim upravljačkim sustavom.
     

Projekt ZagEE

Projekt se provodi u okviru IEE Programa tehničke pomoći 2012. – Mobiliziranje lokalnih energetskih investicija te obuhvaća financiranje tehničke pomoći i izradu potrebne dokumentacije za energetsku obnovu objekata, dodjelom bespovratnih sredstava. Osim glavnog investitora Grada Zagreba, projekt sufinancira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 40% ukupnog iznosa.

Galerija slika

  Aktualnosti - Sve

IZDVOJENO