Prednosti pvc stolarije Objavljeno: 16. 12. 2016 - 11:47

U posljednje se vrijeme sve više i više značaja pridaje uštedi energije i toplinskoj izolaciji te su upravo zbog toga proizvodi od PVC stolarije kod kupaca najinteresantniji i najzastupljeniji. Kvalitetna stolarija treba pružiti dobru toplinsku izolaciju i izolaciju buke, dugotrajnost, izdržljivost, a sve to uz prihvatljivu cijenu. PVC stolarija može ispuniti gotovo sva ta očekivanja, a također zbog velikog izbora profila nudi estetska i funkcionalna rješenja za svaki arhitektonski zahtjev.

Što je zapravo PVC?

Polyvinilklirid (Polyvinyl chloride) - skraćeno PVC - termoplastičan je umjetni materijal koji se dobije iz prirodnih sirovina soli i nafte. Preko cijelog niza proizvodnih postupaka stvara se PVC u obliku praha. PVC je jedan od najprilagodljivijih, najekonomičnijih i najrasprostranjenijih umjetnih materijala visoke postojanosti te ima veoma širok spektar upotrebe. Upravo zbog toga koristi se i u izradi stolarije.

U daljnjem ćemo se tekstu osvrnuti na neke od prednosti PVC stolarije nad konkurentnim materijalima i pokazati vam zašto je zamjena stare stolarije novom - pravi potez!

Velika energetska učinkovitost

Okvir prozora igra ključnu ulogu u promicanju energetske učinkovitosti i toplinske izolacije koja štedi energiju. PVC stolarija ima vrhunske izolacijske karakteristike što znači da štite vaš dom od ekstremnih vanjskih temperatura – bilo to toplina ili hladnoća. Takva vrsta zaštite utječe na troškove grijanja i hlađenja budući da sustavi za grijanje i hlađenje trebaju utrošiti znatno manje energije kako bi naš dom održali na ugodnoj temperaturi u svako godišnje doba.

Velika mogućnost uštede energije posebno je moguća pri upotrebi PVC prozorskih profila izrađenih u standardu pasivne kuće. U današnje vrijeme takvi se prozori mogu raditi učinkovito i s relativno niskom troškovima, koristeći najmodernije PVC profile i uz sada već uobičajno troslojno staklo.

Odličan omjer troškova i koristi

PVC stolarija, u usporedbi sa drvom i aluminijem, nudi komparativne prednosti kod smanjenja troškova, kako pri kupnji, tako i tijekom cijelog njihovog životnog vijeka. Kao materijal je vrlo konkurentan u uvjetima cijene, a ta se vrijednost i povećava na duge staze uzimajući u obzir visoki potencijal uštede energije u kombinaciji sa karakteristikama izdržljivosti, dugovječnosti i minimalnim održavanjem.

Lako održavanje

PVC stolarija je dizajnirana na način da iziskuje minimalno održavanje dok kvaliteta i izgled ostaju isti. Zaboravite na bojanje prozora zaštitinim lakom svakih nekoliko godina – sve što Vam je potrebno kako bi vaša PVC stolarija izgledala savršeno kao i prvog dana ugradnje je sredstvo za pranje posuđa, zbog glatkih površina jednostavnih za održavanje

Dugotrajnost

PVC stolarija, za razliku od drvene stolarije, ima osobito dug životni vijek. Visoka kvaliteta PVC-a ističe se posebno otporošću na deformaciju i visok stupanj funkcionalnosti tijekom godina. Također, PVC je otporan na kemijsko truljenje, koroziju, udarce i abraziju.
Činjenica kako se 85% svjetske proizvodnje PVC-a koristi upravo u gradnji i konstrukcijama govori o dugovječnosti proizvoda, a neke studije pokazuju da će više od 60% ukupno proizvedenih profila imati vijek trajanja duži od 40 godina.

Brza transformacija vašeg doma

Osim što nisu energetski učinkoviti, stari prozori i vrata često mogu narušavati i estetiku vašeg doma. Zamjena stare stolarije u kratkom će roku osvježiti izgled vašeg doma – kako iznutra tako i izvana. Posebno jer vam se nudi mogućnost izbora velikog broja boja i dekora drveta koji pridonose da se prozori i vrata mogu uklopiti sa bilo kojom bojom fasade izvana, kao i namještaja iznutra.

Zaštita od prekomjerne buke

PVC stolarija odlično štiti i reducira vanjsku buku. Ako živite u bučnom susjedstvu ili u blizini prometne ceste predlažemo da razmislite o zamjeni stare stolarije sa novom. Ugradnjom nove PVC stolarije značajno će se smanjiti buka izvana i povećati mir i privatnost vašeg doma tokom cijelog dana.

Pojačana sigurnost doma

Zahvaljujući čvrstom materijalu i višeslojnim staklenim pločama od kojeg su izrađeni PVC prozori i vrata, novi prozori i vrata pružaju viši stupanj sigurnosti za vaš dom te ih, za razliku od starih prozora, nije lako razvaliti. PVC stolarija je i dodatno ojačana čeličnim pojačanjima na ključnim dijelovima te se tako postiže dodatna sigurnost vašeg doma i manji rikik od provala i razbijanja vrata ili prozora.

Više prirodnog svjetla uz UV zaštitu

Najnovija PVC stolarija ima uže okvire i veće staklene površine , a to znači da propuštaju više prirodnog svjetla u vaš dom. Također, staklo može štititi od UV zraka zahvaljujući dodanom UV zaštitnom sloju te tako ujedno zaštititi vaš namještaj, zidove i podove od blijeđenje i time im produžiti „rok trajanja“.

Vatrootporan

PVC je gotovo nezapaljiv, a zbog svog kemijskog sastava ima i sposobnost samogašenja.
Kada ga se uspoređuju sa najčešćim alternativama, PVC, pokazuje bolje karakteristike u uvjetima gorivosti, zapaljivosti, širenju požara i otpuštanju topline.

Očuvanje okoliša

Zamjenom starih prozora i vrata s novom, energetski učinkovitom stolarijom smanjuje se i potrošnja prirodnih resursa koji se rabe za grijanje/hlađenje doma. Smanjenjem prerade tih resursa smanjujete i proces koji šteti prirodi i našem okolišu, a u isto vrijeme štedite na energiji što istovremeno pozitivno utječe na vaš kućni budžet i na okoliš.

Vrlo bitna stavka kod očuvanja okoliša je i činjenica kako se PVC stolarija može reciklirati čime se štede resursi. Isto tako, srazmjerno se malo energije potroši tijekom proizvodnje PVC-a, a također i kod proizvodnje finalnog proizvoda što također doprinosi postizanju odlične eko ravnoteže i zaštiti okoliša. I ne zaboravite, PVC stolarija traje puno duže od drvene i ekološki je naprednija od drvene jer se ne eksploatiraju šumska bogatstva pri proizvodnji.

Galerija slika

  O proizvodima - Sve

IZDVOJENO