Kvalitetnom ugradnjom do uštede energije Objavljeno: 14. 02. 2017 - 5:45

U sklopu Programa izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju po programu CROSKILLS u petak 3. veljače na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu direktor naše tvrtke g. Tomislav Kajfeš održao je predavanje na temu „Ugradnje vanjske stolarije s naglaskom na Ral ugradnju“.

Sve prisutne gospodin Kajfeš upoznao je s važnostima ugradnje stolarije kao jedan od važnijih elemenata koji se moraju poštivati da bi PVC stolarija u konačnoj izvedbi bila funkcionalna, dugotrajna i energetski učinkovita. Odličnu zvučnu, toplinsku izolaciju i hermetičnost ugrađenog prozora tako postižemo samo s pravilnom i kvalitetnom ugradnjom.

Posebnu pozornost tijekom predavanja posvetila se Ral ugradnji koja se zasniva na primjeni najsuvremenijih tehnologija prilikom ugradnje fasadne stolarije u cilju uštede energije i sprječavanja negativnih posljedica pojave vlage.

Projekt CROSKILLS, kao dio inicijative Build Up Skills, usmjeren je na cjeloživotnu edukaciju i usavršavanje hrvatskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu - jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika - nakon početnog, osnovnog obrazovanja ili nakon što su već započeli s radom. Također se odnosi na obuku i kvalificiranje trenutno nezaposlenih radnika.

Prvi dio projekta (2012-2013.g.) okupio je relevantne hrvatske institucije i strukovne organizacije u sektorima građevinarstva, energetike i obrazovanja kroz Nacionalnu kvalifikacijsku platformu, te rezultirao formulacijom potreba, mjera i prioriteta u obliku Nacionalnih smjernica s akcijskim planom, koje su formalno prihvatile čak 23 sektorske organizacije.

Galerija slika

  Obrazovanje i razvoj - Sve

IZDVOJENO