Sustav prozračivanja GECCO – mali poklopac za veliki učinak Objavljeno: 17. 12. 2016 - 9:12

Stari prozori ili vrata koji slabo brtve su glavni uzrok gubitaka topline, ali upravo zbog te njihove karakteristike prozračivanje se odvijalo praktički konstantno. S današnjim modernim prozorima stvari su bitno drugačije, prozori imaju visok faktor izolacije, brtvljenje krila i okvira gotovo je hermetičko, što može uzrokovati pojavu plijesni u vašem stanu kao i kondenzaciju vode na staklenim površinama te zbog toga treba voditi računa o važnosti provjetravanja ili prozračivanja prostorija.

Kondenzacija

Kondenzacija je prirodna pojava koja se događa na hladnim površinama prilikom visoke koncentracije vlage u zraku. Češće se događa zimi kad je veća temperaturna razlika unutra i vani. Topli zrak može apsorbirati više vodene pare nego hladni. Onaj dio vodene pare koji zrak ne može primiti na sebe kondenzira se na okolnim površinama.

Sustav inovacija

Kako bi se to spriječilo te kako bi se poboljšala kvaliteta stanovanja i zraka unutar prostorija potrebno je osigurati redovno prozračivanje prostora. Najjednostavniji način je svakodnevno otvaranje prozora ili kratkotrajni propuh uslijed otvaranja više prozora u prostoriji. Međutim u današnjem užurbanom tempu života često ne stignemo ni razmišljati o provjetravanju. Kako bi doskočili tom problemu, naša partner tvrtka Gealan ponudila je inovativan proizvod za automatsko prozračivanje - GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL).

GECCO

Izmjena zraka bez gubitka toplinske energije

Taj, mali poklopac s velikim učinkom spriječava stvaranje plijesni i propuha te od normalnog prozora čini "klimatski prozor". Gecco je u biti mala mehanička naprava koja omogućuje redovitu izmjenu zraka u prostoriji na principu propuštanja zraka uslijed razlike u tlakovima između vanjskog i unutrašnjeg prostora. Postoji u više estetskih varijanti i omogućuje automatsko reguliranje ili potpuno zatvaranje protoka zraka. Ukoliko dođe do prevelikog propuštanja zraka uslijed jakog vjetra i hladnoće, automatski se zatvara i onemogućuje gubitke toplinske energije.

GECCO ima mnogobrojne prednosti, a neke od njih su:

 • Optimalna izmjena zraka pri normalnom tlaku
 • Minimalni gubitak energije
 • Patentirana automatska regulacija prozračivanja
 • Nema pojave propuha ni pri jačim udarima vjetra
 • Ne postoji mogućnost pogrešnog rukovanja
 • Visoka toplinska i zvučna izolacija
 • Spriječava stvaranje plijesni
 • GECCO 3 može se i naknadno ugraditi
 • Tih i bez zvukova
 • Ekonomičan i povoljan
 • Redovito prozračivanje


U našoj ponudi nudimo vam dvije varijante –

GECCO 3 – princip ugradnje s unutrašnje strane krila
GECCO 4 – princip ugradnje iznad prozorskog elementa

GECCO

Gecco 3


 

Gecco 3

Ugrađuje se s unutarnje strane na vrhu prozorskog krila. GECCO 3 može se naknadno ugraditi na već montirane prozore.


Vanjski zrak ulazi preko GEALAN brtve za prozračivanje u područje falza (1) te kroz GECCO 3 (2) ulazi u prostor.
 


Gecco 3 otvorenGecco 3 zatvoren

Gecco 3 otvoren     Gecco 3 zatvoren

Gecco 4

 

Gecco 4

Gecco 4 predstavlja najnoviju sustavnu varijantu. Dodatno ima filter za pelud i mrežicu protiv insekata. Po želji postoji i Gecco 4 sa dodatkom za zvučnu izolaciju i zaštitu od kiše.

Ugrađuje se na štok – okvir, a vanjski zrak ulazi u GECCO 4 (1) i prelazi diretkno u unutrašnji prostor (2).

 Gecco 4 otvorenGecco 4 zatvoren

Gecco 4 otvoren    Gecco 4 zatvoren

  Obrazovanje i razvoj - Sve

IZDVOJENO